neljapäev, 15. veebruar 2007

Lõhe sidrunikastme ja nuudlitega.


Sõbrapäeva sõbralikul istungil valmis see roog. Retsept on pärit raamatust nimega "Hõrgud panniroad"
umbes nelja hiiglasliku portsioni tarbeks läheb vaja:
200 g porgandit
200 g petersellijuuri (aga meie neid poest ei leidnud ja asendasime need... porganditega)
2 sl võid ja veel 2 sl võid.
2 tl suhkrut
180 ml mineraalvett
soola
valget pipart
1 sl jahu (ja veel natuke)
100 ml kuiva valget veini (Ülejäänu sobib hästi roa kõrvale joomiseks)
1/4 l kalaleent
2 sl kuiva vermutit
1 sidruni mahl
1/2 sidruni riivitud koort
200 g rõõska koort
800 g (magevee) lõhet
500 g lintnuudleid
1 peotäis hakitud (siledalehelist) peterselli.

Valmistamine on imelihtne.
Soe juurviljalisand:
Petersellijuured ja porgandid (meie puhul siis ainult porgandid) kuubikustada ja hautada 1 sl võis, lisada 1 sl suhkrut, valada peale mineraalvesi ning hautada kaane all 5-8 minutit. Siis tuleb kutsuda Saarlanna (või mõni teine osavnäpp), kes maitsestab soola ja pipraga. Tehtud!
Sidrunikaste:
Segada jahu 1 sl kuuma võiga, valada juurde vein ja segada eriti korralikult, et ometigi tükikesi ei jääks. Lisada kalaleem ja (nüüd tuleb kõige kerulisem osa üldse) lasta pool vedelikulst aurustuda. Lisada vermut ja sidrunimahl ja -koor ning rõõsk koor (meie asendasime poole rõõsast koorest kohvi koorega - muidu liiga rammus tuleb). maitsestada vähese suhkru ja pipraga. Valmis!
Lõhe:
Eemaldada nahk ja luud kalakeselt (kui on kuldkala, siis tuleb enne soovida kolm soovi). Lõigata fileetükid sobiva suurusega tükkideks. Maitsestada soola ja pipraga, kasta jahusse ja praadida sulavõis mõlemalt poolt kuldkollaseks. Ja lisada haktitud petersell. Segada kergelt. Valma!
Nuudlid:
Keeta vastavalt pakendil olevale juhendile. Hoplaa, valmis!

Serveerida:
Kala asetada maitsekalt taldrikule koos aedvilja ning nuudlitega ning loomulikult sidrunikastmega. Ja petersellioksake kaunistuseks!
Mmmmm. Julgen soovitada teistelegi!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

miks mineraalvesi?

maailmaparandaja ütles ...

Me ka mõtlesime, et mispärast ometi. Ei osanud välja mõelda. Ostsime siis värskat. Nii igaks juhuks.

Unistaja ütles ...

Sidrunikoort tükeldasin (kuna riivi polnud) tegelikult vähem kui retsepti järgi oleks pidanud, aga sellegipoolest oli kaste parajalt hapu.

Aga igal juhul maitses väga hästi :)

kõige laisem laiskloom ütles ...

rrrrr... vaatan siin praegu pilte ja kõht läheb üha tühjemaks ja tühjemaks ja tühjemaks...
nuuks
niuniuniu