esmaspäev, 10. märts 2008

Eksootilised moosijad

Liba maasika toormoos

Koostis:
Kiivid - nii palju kui soovid
Suhkur - maitse järgi

Retsept ütleb, et Kiivid tuleb koorida ja läbi hakklihamasina ajada (mina purustasin kahvliga, käis kah). Suhkrut tuleb juurde segada ja no tõesti, maitseb nagumaasika toormoos, ainult selline roheline.

Õuna-apelsinimoos (varjunimega Ilgelt Magus Moos)

Tarvis läheks:
700 g õunu
250–300 g apelsine
1,5 kl suhkrut

Õunad, pesta, koorida ja tükeldada. Apelsin, koorida ning eraldage viljaliha sektoritena (see osa jäi mul lugemata kui ma moosi keetsin, nii et ma tükeldasin selle ka). Kõik potti keema panna, keemise ajal võib lisada apelsinikoori (ei lisanud).
Seejärel keeta veel kümmekond minutit ja korjata siis apelsinikoored keedisest välja. Nüüd suruda moos läbi sõela, kuumutada veel kord ja panna purki. (nagu öeldud, mina retsepti ei lugenud ja sõela osa jätsin kah välja)

Sürr moos (varjunimega Troopiline Moos)

Vaja läheb:
2 banaani
2 apelsini
2 õuna
1,5 sl suhkrut
veidi vett
Segada koostisained omavahel, keeta umbes pool tundi, riisuda vaht, kui midagi on riisuda - mul polnud ning panna purki.

retseptid leidsin maalehest

2 kommentaari:

Unistaja ütles ...

Maitsesime need moosid ära. Minule meeldis see maasika toormoos kõige rohkem. Aga üldiselt olid kõik väga head.

maailmaparandaja ütles ...

nõustun, maasika oma oli kõige maitsvam. Kuigi seal maasikaid polnud