laupäev, 27. november 2010

Majonees

Tegin täna elus esimest korda ise majoneesi. Ei oleks arvanudki, et see nii lihtne on.

Vaja läheb:
2 munakollast
suhkrut
soola
sinepit
1 sidrun
ca 200 ml toiduõli (soovitavalt rapsi- või päevalilleõli)

Kõigepealt eraldad munakollased valgest ja paned kaussi. Siis lisad natuke suhkrut, maitse järgi soola ja sinepit ning pigistad sidrunist mahla sinna juurde (iseenesest võib ka äädikat kasutada, aga sidrun tundub parem mõte). Klopid vispliga kogu seda kraami nii kaua, kuni asi natuke kreemjaks muutub. Seejärel nõrutad toiduõli sinna juurde ühtlase pideva joana samal ajal endiselt vispliga segades (mina kasutasin siinkohal kõrvalist abi, kuna kaussi oli vaja viltu hoida segamise ajal ja käsi jäi puudu) nii kaua, kuni majonees omandab õige viskoossuse. Nüüd maitsed ja kui tundub, et midagi esialgu lisatud ainetest on vähe, paned juurde. Ja ongi majonees valmis. Lihtne ja maitsev.

4 kommentaari:

Merike ütles ...

kaua see säilib?

Unistaja ütles ...

3-4 päeva külmkapis

Annuska ütles ...

Tahaks täpsemalt teada, kas tuleb sama maitsega kui poe oma ? Vaatasin Etv saadet kus seda valmistati, värv kuidagi kahvatu vöitu. Hakkasin kahtelma maitses.

fifa14.vipmmobank ütles ...

Nexuiz wasn't as much as snuff, a lot of people averted Illfonic's presentation area, and also the video game gone dark shortly after that.They has been noiseless since then, yet since THQ is assisting together with the publishing, the designers wish they are able to win the actual bears involving Frames per second followers using this multiplayeronly down loadable relieve.
Fifa 15 Coins

Buy Fifa 15 Coins