teisipäev, 7. aprill 2009

Lihtne võileivatort

Nonii, kuu aega on juba möödas selle võileivatordi tegemisest, aga parem hilja kui mitte kunagi. Ehk siis see on see võileivatort, mille ma oma sünnipäevaks tegin.
Esialgne retsept pärines Postimehest, aga nagu ikka, läks seegi retsept pisut kohendamisele.

Minu arvestus oli 16 inimese peale (ehk siis kahekordsed kogused võrreldes originaalreteptiga).

Koostisained:
600 g sinki (tegelikult päris kõik ära ei kulunud, mingi osa jäi järgi)
36 viilu röstsaia
300 g maitserohelisega toorjuustu (tegelikult oli kaks 150 g pakki, üks neist maitserohelisega, teine ilma)
pakk riivitud juustu (hetkel ei suuda enam meenutada, mitu grammi see pakk oli, aga seda mäletan küll, et ainult ühe paki panin, kuigi varutud sai kaks)
600 g majoneesi (oli suur pudel, pole õrna aimugi, mitu grammi seda majoneesi läks... ikka tunde järgi)
1 kg hapukoort

Kaunistuseks:
muna
paprika
kurk
Merevaiku
hapukoort

Kõigepealt hakkisin singi pisikesteks kuubikuteks (ma ütleks, et kõige töömahukam asi kogu tordi juures). Kui see tehtud, siis segasin singikuubikud, toorjuustu, riivitud juustu, majoneesi ja hapukoore. Lõikasin röstsaia viiludel servad ära (kuivatasin ära, head krõbistada nii endal kui Hakul). Ladusin kandikule 12 viilu (3 x 4) röstsaia. Peale määrisin segu. Seejärel ladusin uue kihi röstsaia. Nii kokku kolm kihti. Viimase kihi peale määrisin samuti segu. Lasin öö otsa seista (rõdul). Enne serveerimist tegin uue segu Merevaigu ja hapukoorega ning määrisin selle tordile. Lisaks hakkisin muna, paprikat ja kurki ning laotasin need tordile. Minu meelest tuli täitsa hea tort. Järgmine kord proovin ära, mis maitse siis tuleb, kui sai enne puljongiga niisutada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

miks mitte:)

Anonüümne ütles ...

Taname huvitavat teavet