kolmapäev, 8. aprill 2009

Tuunikala-pasta salat

Olen nüüd mõned korrad seda imelihtsat salatit teinud ja oma vaimusünnitisega kiidusõnu pälvinud, nii et mõtlesin siia ka lõpuks retsepti üles panna. Kuna ma just nädalavahetusel seda tegin kaugete külaliste puhul, siis on kogused ka teada. Ma enam täpselt ei mäletagi, kuidas ma sellise koosluse peale tulin, aga ilmselt seetõttu, et midagi kiiresti valmivat teha. Kartulisalat on ju hea küll, aga palju peab keetma ja pärast hakkima, tuunikalasalat on imelihtne selle kõrval.


TUUNIKALA-PASTA SALAT

500 g pastat (kasutasin Selveris müüdavaid 3-värvilisi lipsukesi, rõõmsam välimus ja piisavalt väikesed, et hakkima ei peaks)
2 karpi tuunikala konservi (omas mahlas, soovitavalt purustatud)
u 2 paprikat
u 1 pikk kurk
1 pk hapukoort
1 väike pudel Eesti majoneesi
soola
Keeda pasta vastavalt pakil olevale juhendile soolases vees, lase üle külma veega (et nad väga kokku ei kleepuks), nõruta ja lase jahtuda. Haki paprika ja kurk ning lisa jahtunud pastale. Lisa ka tuunikala konserv koos vedelikuga (kui on tuunikala tükid, siis tasub need enne karbis natuke sodiks tampida). Seejärel lisa hapukoor ja majonees (tervet pudelit ei pannud), maitse järgi soola ja sega. Kastet võiks olla pigem rohkem, sest pasta tõmbab veel sisse.

Kommentaare ei ole: