NAPOLEONI TORT
Põhi: 500 g lehttaigent
Kreem:
1 1/2 l piima
2 kl suhkrut
6 muna
10 spl jahu
2 tl vaniljesuhkrut
Põhja jaoks küpseta lehttainast plaadid. Mina sain 3 plaati.
Kreemi valmistamiseks lase 1 1/4 l piima ja 1 klaas suhkrut keema. Samal ajal vahusta munad ülejäänud 1 klaasi suhkruga. Lisa 10 spl jahu ja 1 klaas külma piima. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka. Kuumuta kreemi segades, kuni see pakseneb. NB! Ära keeda! Lase kreemil jahtuda.
Lao põhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Vahele panin ka õunamoosi. Lase seista soovitavalt järgmise päevani.
Ma ei tea, kas asi oli lehttaignas, pliidiahjus või küpsetajas, aga minu lehttaina kihid jäid kuidagi nätsked tordi sees. Muidu väga hea.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar