reede, 13. märts 2009

12 torti- neljas

Tegelikult telliti juba eelmisel korral Napoleoni kooki, aga siis polnud aega teha.

NAPOLEONI TORT

Põhi: 500 g lehttaigent

Kreem:
1 1/2 l piima
2 kl suhkrut
6 muna
10 spl jahu
2 tl vaniljesuhkrut

Põhja jaoks küpseta lehttainast plaadid. Mina sain 3 plaati.
Kreemi valmistamiseks lase 1 1/4 l piima ja 1 klaas suhkrut keema. Samal ajal vahusta munad ülejäänud 1 klaasi suhkruga. Lisa 10 spl jahu ja 1 klaas külma piima. Kalla vahustatud segu kuuma piima hulka. Kuumuta kreemi segades, kuni see pakseneb. NB! Ära keeda! Lase kreemil jahtuda.
Lao põhjad kreemiga vaheldumisi tordialusele. Vahele panin ka õunamoosi. Lase seista soovitavalt järgmise päevani.
Ma ei tea, kas asi oli lehttaignas, pliidiahjus või küpsetajas, aga minu lehttaina kihid jäid kuidagi nätsked tordi sees. Muidu väga hea.

Kommentaare ei ole: