reede, 13. juuni 2008

karamellimaitseline mandli-rabarberikook

Sobiv pala kanuumatkale kaasavõtmiseks

Pähklikate:
20 g võid
1 dl suhkrut
100 g sarapuupähkleid, mis sa oled poeriiulilt haaranud ja kodus avastad, et need on hoopis mandlid
1 tl kaneeli

Või tuleb ära sulatada aj segada suhkru, kaneeli ja pähklitega (mis tegelt on mandlid).

Tainas:
80 g võid
2,5 dl fariinsuhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl söögisoodat
1/4 tl soola
3 dl hapukoort
500 g rabarberit

Taigna jaoks vahusta toasoe või fariinsuhkru ja munaga. Teoreetiliselt peaks moodustuma kreemjas mass. Seejärel tuleks segada hulka sooda, soolaga segatud jahu ja hapukoor. Kige tippu lisa tükeldatud rabarberid. Võta riiulilt oma imetabane koogivorm, vooderda see küpsetuspaberiga ja vala taigen sinna sisse. Puista peale pähkli- (või mandli-) segu.

Küpseta 160°C juures 30–35 minutit.

retsept pärit: Toidutarest

Kommentaare ei ole: