Sellest jätkus kuuele inimesele.
1 sl õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
300 g hakkliha
400 g purustatud tomateid
2 sl tomatipastat
2 dl puljongit
1 porgand
soola
musta pipart
basiilikut
50 g võid
2 dl jahu
1 l piima
400 g riivjuustu
500 g lasagneplaate
Kuna me tegime kaks õhtut järjest lasagnet, siis tekivad retsepti ka väikesed variatsioonid :)
Kõigepealt hakkida porgand, sibul ja küüslauguküüs väikesteks kuubikuteks (teine kord tegime ilma küüslauguta). Praadida hakkliha (teisel korral oli meil hakklihale lisaks natuke jäneseliha (Haku on elus, ärge muretsege, see oli üks Pireti poolt püütud jänku), nii et liha oli natuke rohkem). Lisada sibul, küüslauk, porgand, sool, pipar, tomatid (kuna meie võtsime purustatud tomateid basiiliku ja oreganoga, siis eraldi basiilikut enam ei võtnud), tomatipasta, basiilik ja puljong. Hautada 20 minutit.
Teises potis sulatada või (kõige väiksem võipakk oli 100 g-ne, esimesel korral läks kogu pakk ja teisel korral umbes kolmveerand pakki), lisa jahu ja pruunista. Vähehaaval segades lisa külm piima ja maitsesta. Kui kaste on natuke paksemaks keenud, lisa pool riivjuustukogusest.
Võta ahjuvorm, kõige alla pane juustukastet, siis lao üks kiht plaate, hakklihasegu ja sinna peale juustukaste. Uuesti kiht plaate, hakklihasegu ja juustukaste jne. Viimane kiht võib olenevalt soovist olla lihtsalt juustukaste plaatidel, aga võib ka hakklihasegu alla panna.
Siis vorm ahju ca 30 minutiks. Umbes 10 minutit enne ahjust välja võtmist raputada ülejäänud riivjuust lasagnele. Pärast ahjust väljavõtmist lasta 15 minutit fooliumi all seista, et lasagne lahti lõikamisel laiali ei laguneks (esimesel korral me ei lasknud lasagnel seista ja asi lagunes laiali, aga maitse oli ikka hea).
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
7 kommentaari:
see oli harilik pekiküülik, kelle ma kinni püüdsin ja kelle Murueit ära marineeris ja küpsetas :o)
lasanje on nämmmmaa!!
huvitav... ma olen siiani hakklihakastet kõige alla pannud. peaks juustukaga järgmine kord proovima.
ma panen ka tavaliselt hakklihakastet kõige alla.. sest selle lasanjeplaatide karbi pääl, mis mina tavaliselt kasutan, on nii öeldud..
Mina tegin nii, nagu targemad kõrvalt õpetasid :) Ja kui aus olla, tundub mulle kuidagi loogilisem, et juustukaste käib alla. Aga kui järgmine kord teeme, võime ju hakklihakastet ka kõige alla panna. Nii vahelduse mõttes.
Ma tegin vahepeal veel lasanjet. Oi ma hakkan juba osavaks muutuma :D
aga mis puutub sellesse, mida kõige alla panna, siis selle kohta on erinevaid andmeid, üks ütleb üht teine teist pidi. Miks ma valisin juustukastme mitte hakklihakastme alumiseks kihiks oli minu (enda arvates) loogiline järeldus, et siis püsib värk paremini koos.
Mina juustukastet ei panegi:)
no tegin ka siis löpuks ise lasagnet, muidu ikka olen ostnud Selverist, ja no mina tegin veidike teisiti, kui siin antud. aa, ja köige alla panin lasagne plaadid, sest nii teevad profi kokad, :) ja mai tea, minu meelest tuli väga hea, ! :)
Postita kommentaar