esmaspäev, 27. juuli 2009

12 torti-üheksas

Olen alati igatsenud maasikatorti teha, aga meie lähikonnas ei ole kahjuks kellelgi sel ajal sünnipäeva. Sel aastal sai Sannu sünnipäeva tähistada ja just parajalt tulime Mamma juurest maasikaämbrikesega. Nii valmis:
BRITA MAASIKAKOOK (retsept jällegi Toidutarest, kuna pühapäeva õhtul poes enam vahukoort polnud, siis tuli mul retsepti pisut mugandada võrreldes originaaliga, mandlilaastud unustasin ka ära, nii et mina tegin siis nii:)

PÕHI:
150 g võid
1,5 dl suhkrut
3 munakollast
1 dl piima
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
PEALE:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
KATE:
2 karpi maitsestamata toorjuustu
400 g kohupiimapastat
suhkrut
vaniljesuhkrut
maasikaid
peale (tuhk)suhkrut
Kuumuta ahi 175°C-ni. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega siis piimaga vaheldumisi võivahu hulka. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja vanillsuhkur. Määri besee tainale. Küpseta põhja ahjus 20 minutit. Jahuta.
Kreemi tegemiseks sega toorjuust ja kohupiim, lisa maitse järgi suhkrut ja vanillsuhkrut. Määri kohupiimakreem koogipõhjale. Tükelda maasikad ja pane need koogile. Puista üle tuhksuhkruga ja serveeri.
Kreem oli mul ilmselt tänu toorjuustule pisut liiga hapukas ja "raske", aga tort maitses ikkagi väga hõrgult.

2 kommentaari:

VU ütles ...

Kas on nii, et põhi - täidis - põhi - bezee?

saarlanna ütles ...

Ei, besee on põhja peal ja siis kreem. Originaalis peaks olema 2-kordne. Kuigi arumaeitaipa, milleks seda beseed vahele vaja on üldse, maitsest nagu aru ei saanud.