reede, 9. jaanuar 2009

12 torti - teine

Sandri 2-kuuseks saamise puhul küpsetasin üsna rammusa ja väga hea

SHOKOLAADIKOOK DAIMI-VAHUKOOREGA (retsept Pereköögi 2008. a detsembrinumbrist)

Põhi: 200 g võid
200 g tumedat shokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl jahu
näpuotsatäis soola

Kate: 2,5 dl vahukoort
1,5 sl kakaod
1,5 sl tuhksuhkrut
2 topeltpakki (a 56 g) Daimi shokolaadi

Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Sulata või, murenda hulka tume shokolaad ja sulata segades. Töötle ühtlaseks ja lase pisut jahtuda. Vahusta munad kergelt suhkruga ja ühenda shokolaadiseguga. Sega sool jahuga ja lisa taina hulka, töötle ühtlaseks ja vala vormi. Küpseta ahju alumisel siinil 200 kraadi juures 14-15 minutit. Lase täielikult jahtuda (kook võiks seista külmas üleöö, siis on kõige parem). Võta kook vormist. Vahusta koor suhkru ja kakaoga. Haki jämedalt Daimi shokolaad ja sega koore hulka. Määri vahukoor koogile ja söö kohe.

Minu arvates nii suur suhkrukogus tainas oleks liig mis liig, seega panin vähem. Kasutasin ka tavalist Annekese shokolaadi põhjas. Ja vahukoore kohta arvas issi, et valge vahukoor ilma kakaota oleks parem seal peal. Ja osa purustatud Daimist läks kaunistuseks peale.

Selline see tort välja nägi. Järgmine kord teen teadlikult juba ainult tordist ka pilti.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kas daimi üldse müüaksegi enam? käisin eile kaubamajas ja solarises ja ei olnud! kas seda ei toodeta enam, või mis juhtus? huvitav..