pühapäev, 7. oktoober 2007

Jõuluhõnguline pohlakook

Kui seda retsepti minu eelmistest elukohtadest just leida ei ole. Praegu kirjutan mälu järgi.

Põhi või kate?
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 1 dl jahu
- 100 - 150 gr. sulatatud margariini

Kate või põhi?
-1 dl purustatud kreeka pähkleid
-4 dl pohli
-2 dl suhkrut

Vormi või plaadi põhja laotada ühtlaselt pähklipuru, millele omakorda õhukese kihina pohlad. Retseptis on suhkur, mis sulades tekitab glasuuri, aga ma ise jätan selle tavaliselt ära. Tainas on niigi magus.
Plaadile teha kahekordne portsjon.
Suhkur, muna, jahu paksuks taignaks kokku segada ja viimasena lisada jahtunud sulatatud margariin. Tainas on paks, nii et seda on küllaltki raske ühtlaselt pohladele laotada. Ettevaatust, kui tainas seisma jätta, tõmbub see veel paksemaks.
Küpsetada 175°C juures 45 minutit, ehk kuni on pealt kuldpruun. Serveerimisel ümber pöörata ja vajadusel vead tuhksuhkru alla peita.

Kommentaare ei ole: