laupäev, 22. detsember 2007

Porgandikook

Põhi:
3 muna
2,5 dl suhkrut (võib heaga vähem panna)
4 dl jahu
1/2 tl soola
1 spl küpsetuspulbrit (me julgesime selles koguses kahelda ja kas selle või millegi muu tulemusel me koogid ei kerkinud)
1 spl kaneeli
muskaatpähklit
200 g sulatatud võid
4 dl riivitud porgandit
1 dl purustatud ananassi (Sandra ja Kahvel valdavad täielikult ananassi purustamise võtteid)

Glasuur:
100g maitsestamata toorjuustu
250 g kohupiimapastat
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
tegelikkus - meil lisandus sidrunikoort ja mahla ja muud sidrunisisu

Kaunistamiseks:
retsepti alusel - 50 g purustatud pähkleid
tegelikkus - mandlilaaste ja granaatõunaseemneid (viimased vist ei jõudnudki koogile seekord)

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained, lisa sulatatud või, riivitud porgandid ja purustatud ananass. Vala tainas ahjuplaadile. Kõpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.

Hõõru toasoe toorjuust pehmeks. Lisa kohupiimapasta, vanillsuhkur ja sidrun. Kata kook glasuuriga vahetult enne serveerimist. Kaunista pähklitega.

Meie vist katsime koogi kahekihiliselt ja kohe glasuuriga ja ei juhtunud ka midagi.

Pilte ei ole ega tule, kuna suures tuhinas ununes fotokas sootuks.

Kommentaare ei ole: