laupäev, 22. detsember 2007

Kirsi-juustukook

Põhi:
retsepti alusel - 10 Digestive küpsist
tegelikkus - palju piparkooke ja natuke küpsist
1 spl suhkrut
2 spl võid
põhja niisutamiseks kanget kohvi ja strohi (konjaki puudusel)

Täidis:
200 g rasvatut kodujuustu
1 tl vanillisuhkut
retsepti alusel - 500 g maitsestamata lahjat toorjuustu
tegelikkus - pooleks kohupiimapastaga
3 muna
1 munavalge
2 dl suhkrut

Peale:
1 purk (680 g) kirsikompotti
retsepti alusel - 2 dl zeleesuhkrut
tegelikkus - zelatiini vastavalt pakil olnud juhendile

Mida teha? Kuidas teha?
Alustuseks võtke sõõm rummi. Leidke mõni mees, kes oleks nõus piparkooke rummipudeliga purustama. Kui küpsised purustatud lisa suhkur ja sulavõi, ning vooderda 24 cm koogivormi põhi. Pista põhi ahju 200 kraadi juures 10 minutiks ja jahuta.

Kodujuust püreestada või peenestada ja vahustada mõnel muul võimalikul viisil. Sega juurde vanillisuhkur, toorjuust ja kohupiimapasta. Klopi juurde munad ja munavalge (me vahustasime nad enne eraldi kausis ära). Sega juurde suhkur. Vala segu küpsenud ja jahtunud põhjale ja küpseta 50 minutit.

Kurna kirsikompott. Arvesta zelatiini kogus 4 dl kompotivedeliku kohta. Käitu zelatiiniga nii nagu temaga käituda tuleb (see koht on siiani mul ebaselge, me pole zelatiiniga just suured sõbrad). Sega tarrendi hulka kirsid, jahuta veidi. (Meil läksid kirsid koogipeale ja siis valasime sinna väga viimasel minutil veel vedelas faasis oleva tarretise.) Kui segu on paksenenud, vala koogile. Enne serveerimist hoia kooki vähemalt tund kuni üleöö külmas.

2 kommentaari:

Unistaja ütles ...

Kuna mulle see kook väga maitses, proovisin ära. Tuli peaaegu samasugune, ainult see keskmine osa oli kuidagi vedelam. Põhjaks muidugi läksid ainult küpsised, sest mingil kummalisel põhjusel poes praegusel ajal piparkooke eriti ei leidu :p

Anonüümne ütles ...

Amiable dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.