esmaspäev, 1. juuni 2009

12 torti - seitsmes

Sel kuul tuli Sandril leppida, et emme talle eraldi torti ei teinud, kuna järgmisel päeval oleks pidanud Karlile ka tegema ja see oleks juba liig mis liig. Seega Sandri 7-kuuseks saamise ja mis veel tähtsam, Karli 3-aastaseks saamise puhul, tegin:

BELGIA KOHUPIIMATORTI

PÕHI
0,5 dl suhkrut
100 g võid
2 dl jahu
1 tl vanilli-või vanilliinsuhkrut
1 munakollane
TÄIDIS
500 g kakaokohupiima
1 dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
50 g tumedat šokolaadi
8 lehte želatiini
2 dl vahukoort
GLASUUR
150 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort

Põhja jaoks näpi või, suhkur, jahu ja vanillsuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane (mina panin munavalge ikka ka) ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormipõhja. Küpseta 20 minutit 200 kraadi juures.
Täidise jaoks sega kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ja riivitud šokolaad. Pane želatiinilehed külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Pigista vesi välja ja sega lehed vähese kuuma veega. Jahuta segu ning vala kohupiimamassi hulka. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud täidisega. Vala põhjale ning lase külmkapis vähemalt 6 tundi kuni üleöö tarretuda.
Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad nõrgal kuumusel vahustamata koores. Sega ühtlaseks, jahuta külmkapis paksenemiseni ja määri tarretunud tordile. Joonista kahvliga muster peale ja serveeri.

Tort sai väga hea ja üsna lihtne teha ka. Mul oli väike eelarvamus selle muretaina põhja suhtes, olen harjunud, et tordipõhi on ikka mingi pehme biskviidimoodi enamasti. Aga tegelikult oli väga mõnus. Ja glasuur paneb selle tordi puhul i-le täpi nagu öeldakse. Selline mõnus šokolaadine maitse jääb. Kuna ma tegin samal päeval ja vist isegi 6 tundi seista ei saanud, siis tegelikult järgmisel päeval oli ta isegi parem.


Retsept ise pärit Toidutarest

Kommentaare ei ole: