esmaspäev, 20. aprill 2009

12 torti- kuues


Sel korral otsisin tükk aega, mida küpsetada. Ja peaaegu jäin hätta, kuna millegipärast olin oma ajaarvamises päevakene maas (st eelmisel päeval taipasin, et juba homme on sünnipäev). Kodus oli õnneks olemas kohupiimapasta ja tordipulbrit ning kuna kohalikus poes muud head ei leidunud, siis tuli otsida retsept koostisainete järgi.

Tegin KOHUPIIMA-KIRSIKOOKI
PÕHI:
1 pakk Erika tordipulbrit
150 g võid

TÄIDIS:
400 g kohupiimapastat (rasvatu)
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 purk kirsikompotti (460g)
või 3 dl külmutatud kirsse

Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks.
Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiima hulka.
Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 30 minutit.
Jahuta enne lahtilõikamist täielikult.
Retsept on pärit Toidutarest, kusjuures üks ja sama retsept on erinevate nimedega siin ja siin.

Märkused: kuna mul oli kodus ainult Juubeli tordipulbrit, siis kasutasin seda. Retsepti kommentaaridest lugesin, et suhkrut on retseptis liiga palju ja panin ka seega poole vähem, kuna tordipulber ise on ju väga magus, ning kook oli vägagi magus. Kohupiimapasta oli mul rasvane ja kirsse mul purgis enam nii palju ei olnud. Kook ise oli aga väga-väga hea. Ka järgmisel päeval.
See kook tuletas ka meelde, et peaks siia oma teise maitsva ja lihtsa tordipulbripõhise koogi retsepti üles panema, mida ma ammugi lubasin.
Mõtlesin siin, et tegelikult oleksin pidanud postitused sildistama 12 kooki, kuna kõik küpsetised tordi nime välja ei kanna, aga mis siis ikka. Ja retseptides surfamisel panin veel 2 retsepti kõrvale, nii et järgmisel korral ei pea otsima.

Kommentaare ei ole: