kolmapäev, 14. jaanuar 2009

12 tort - kolmas


Jõuluaja meenutusena Sandri 3-kuuse sünnipäeva puhul:
PIPARKOOGITORT (retsept Kaalujälgija Retseptikogust, kirja panen enda versiooni, kuna ei jälginud täpselt retsepti)
Põhi: 4 muna
3 sl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 sl jahu
1 sl kartulitärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl piparkoogimaitseainet

Täidis: 1 sl želatiini (retseptis 2 sl)
vett
2 karpi toorjuustu (retseptis Kaalujälgijatele kohaselt 0,2 % Exquisa Fitline, mul eestimaine Tere maitsestamata toorjuust)
1 pakk vahukoort (retseptis 250 g rasvata maitsestamata jogurtit)
3 tl lahustuva kohvi pulbrit
suhkrut (retseptis vedel suhkruasendaja, suhkrut panin maitse järgi, seega ei tea, kui palju kokku)

Immutamiseks ja kaunistamiseks: ananassikompoti vedelikku (retseptis 0,5 kl kanget kohvi)
kakaopulbrit (retseptis kohvipulbrit)

Põhja jaoks vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks (mina eraldasin igaks juhuks enne kollased ja valged). Segasin omavahel ülejäänud kuivained ja tõstsin ettevaatlikult segades munavahu hulka. Panin 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse tordivormi ja küpsetasin eesoojendatud 180- kraadises ahjus 15-20 minutit. Lasin jahtuda ja ja lõikasin kaheks.
Täidise valmistamiseks paisutasin želatiini külma veega. Vahustasin vahukoore. Eraldi kausis segasin toorjuustu suhkru ja kohvipulbriga. Seejärel sulatasin kuumutades želatiini (ei tohi keema lasta), lasin pisut jahtuda, segasin želatiini sisse paar lusikatäit toorjuustu segu ja seejärel niristasin segu toorjuustu hulka. Seejärel segasin toorjuustu-želatiini segu vahukoore hulka.
Immutasin tordipõhju ananassikompoti vedelikuga, määrisin vahele täidise, peale teine põhjapool ja seejärel ülejäänud kreem. Seejärel paariks tunniks külmkappi ja enne söömist kaunistasin kakaopulbriga.
Märkusena: munavahuga tordipõhi ja puupliidi ahi ikka ei sobi hästi kokku. See tahab kindlat ühtlast temperatuuri saada. Kohvi ei julenud ma nii palju kasutada, kuna see hästi lastele ei sobi äkki. Ja tegelikult oligi kreem õige pisut liiga kange kohvi maitsega.

Kommentaare ei ole: