Kuna on õunahooaeg, siis mõtlesin, et tuleks üks õunakook teha. Toidutarest leidsin jällegi retsepti:
ÕUNA-PISARAKOOK
150 g võid
1dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
500 -600 g hapukaid õunu
1tl kaneeli (jahvatatud)
BESEEKATE
4 munavalget
2 dl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Seejärel lisa tainasse küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Laota tainas väiksemale ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao viilud tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Seejärel lisa tainasse küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Laota tainas väiksemale ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao viilud tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar