esmaspäev, 1. detsember 2008

Kolm pirukat

Paneks kirja kigi kolme piruka retseptid, mis said suurte pidustuste tarvis valmis küpsetatud:

Quiche Lorraine

Taigen: Näppida ühes kausis segi 3 dl jahu, 150 g võid ja natuke soola. Lisada juurde 2 sl vett, mätsida ühtlaseks taignaks ja panna veidikeseks ajaks külmkappi ootele. Seejärel suruda taigen vormi põhjale ja külgedele ja 10-ks minutiks 200 kraadisesse ahju sooja.
ca 300 g sinki ja 1 suur sibul tükeldada ja praadida ning asetada eelküpsetatud põhjale. Teises anumas segada 3,5 dl rõõska koort, 3 muna pisut soola ja valget pipart, 2 dl riivjuustu ja see kõik vormi valada. Ja siis veel vähemalt 20 minutit ahjus hoida. Ikka 200 C juures. Mina hoidsin lausa pool tundi.

Lõhe Quiche

Sama põhi mis eelmiselgi pirukal
Täidiseks aga asetada põhjale tükeldatud lõhefilee (ca 500 g) ja rohelist sibulat (tükeldatud). Kastmeks aga 3 muna, 250 ml rõõska koort 1 tl riivitud sidrunikoort, maitsestamiseks soola, tšillipulbrit ja laimipipart. Ja jälle 200 kraadi juurde ahju, kuni tundub, et asi on valmis. (ca pool tundi ikka)

Suitsukana pirukas

See on imelihtne. Võta kaks suitsukanakoiba, eemalda nahk ja kondid, liha aga tükelda ära. Tükelda juurde üks punane paprikake ja sega see kõik kokku ühe paki (200 g) Créme Bonjouriga (küüslaugumaitselist kasutasin mina) ning 1 dl riivjuustuga. Värsket hakitud tüümiani võiks ka panna, aga minul seda polnud, nii et ei pannud. Seejärel määri see kõik lahtirullitud lehttaignale. Keera taigen rulli ja määri pealt munaga. 200 C juures 30 minutit ahjus. Voila!

1 kommentaar:

kõige laisem laiskloom ütles ...

võtaks küll veel pirukat, eriti suitsukana oma.. aga laupäeval oli kõht nii täis nii täis ju, et isegi kõike seda maitsvat kraami ei jõudnud õhtu jooksul ära proovida...