kolmapäev, 8. august 2007

Ühepajatoit

Jällegi äärmiselt lihtne, odav ja ajakohane, kuid väga maitsev ja tervislik toit.

Ühepajatoiduks läheb vaja (kogused väga umbes nii nagu mina viimati tegin):
u 500 g hakkliha (segu)
värsket kapsast (1 kilosest peast läks potti u 3/4)
värsket porgandit (u 5 väiksemat)
värsket kartulit (u 5 suuremat)
maitseks soola, pipart, hakklihamaitseainet vm

serveerimiseks hapukoort


Pruunista hakkliha poti põhjas ja lisa maitseaineid. Tükelda kapsas, pane potti hakkliha juurde, lisa vett (et u pool toidust kaetud oleks) ja sega. Järgmisena tükelda porgandid ja mõne aja pärast lisa potti. Viimasena tükelda kartulid ja lisa potti. Vajadusel lisa vett, samuti maitseaineid. Hauta, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Serveeri hapukoorega.
Ühepajatoitu võib panna ka muid köögivilju, nt kaalikat (annab kergelt mõrkja maitse, lisada koos kapsaga), herneid (lisada koos kartuliga või ka pisut hiljem). Ilmselt sobiks siia ka veidi eksootiline paprika või veel midagi aiast.
Head isu!

Kommentaare ei ole: