pühapäev, 4. märts 2007

Tom Kha Gai supp ehk siis Tai kookose-kanasupp

Mõnusalt vürtsise maitsega idamaine supp, millele lisavad nüanssi kalganijuur, kookos ja sidrunhein. Valmis laupäeval Jaanika juures istudes.


- 400 ml kookospiima

- nii 6-8 dl keevat vett

- kanafilee tükke

- shampinjone (peenikesed viilud)

- paprika viile, soovi korral ka minimaisi

- Santa Maria "Tom Kha maitseainesegu"

Valmistamine: - vala kookospiim potti - lisa sinna kohe keev vesi ja maitseainesegu (kogu pakk) - oota kuni kõik on ilusti keema läinud - lisa kana - mõne hetke pärast lisa paprika ja shampinjoni viilud - lase veel natuke keeda ja ongi valmis.

Kaunistuseks lõigata salatilehest välja koriandrileht ja röstida saia ja head isu!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minule see supp maitses. Ta oli küllaltki vürtsikas tuleb tunnistada (selline väikese tuleneelaja lemmik), aga mõnus hapukas. Väga hea vaheldus igatahes.

maailmaparandaja ütles ...

Tegin veel seda suppi. Seekord paprikat ei pannud, hoopis tomatit lisasin. See sobis ka imeliselt. Muutis natuke mahedamaks maitset. Supp on endiselt hea.

kõige laisem laiskloom ütles ...

seekord lisas Maailmaparandaja tomatit JA paprikat.. ja andis mulle ka maitsta.. vürtsine, aga hea.. kui tulepurskamise tahtmise eemaldamiseks piima saadaval ei ole, aitab seda probleemi edukalt lahendada külm jäääätis... :o)